Een Huis voor Vincent?

Een van de drie ideeën voor de nieuwe bestemming van de oude Dr. Landmanschool in Helvoirt is een ‘Huis voor Vincent’. Het ontwerp is van Kroot & Partners en Braaksma & Roos Architectenbureau en biedt onderdak aan diverse kunst- en woonvormen. Wij zijn enthousiast dat er in dit huis ook ruimte is gereserveerd voor Van Gogh Helvoirt.

Het gebouw, wat qua uitstraling past in de sfeer die Van Gogh Helvoirt neer wil zetten, wordt met dit ontwerp in ere hersteld. De ontwerpers hebben zich duidelijk laten leiden door de geschiedenis van het gebouw. De veranda wordt op de oorspronkelijke plaats teruggebracht en krijgt een mooie functie als entree en toeristisch informatiepunt. Een ideaal vertrekpunt voor de wandel- en speurroute door het dorp, de Van Gogh fietsroute én voor de route naar Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. In het huis zou onze lang gekoesterde wens om een permanente tentoonstelling over Helvoirt en haar geschiedenis met de Van Goghs in vervulling kunnen gaan. Het huis biedt daarnaast kunstenaars een podium om te creëren en te exposeren; de zogenaamde Artist in Residence. Een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van Van Gogh Helvoirt, waardoor een breder publiek bereikt kan worden. Daarnaast is de geplande expositieruimte een waardevolle toevoeging voor Helvoirt en omgeving. Dergelijke ruimten zijn schaars weten we uit eigen ervaring. Ook de extra creatieve ruimte, de Van Gogh woning, de Van Gogh Kitchen en de prachtige tuin zijn belangrijke elementen om onze activiteiten uit te kunnen breiden.

Een geweldig ontwerp waar toerisme, uitwisseling van kennis, inspiratie en zorg is voor elkaar. En dit alles in een groene, duurzame omgeving. Het oude gebouw zal gaan bruisen van creativiteit. Onze stem krijgt het. Die van u ook?

Meer informatie vindt u hier

Huis voor Vincent

Reacties zijn gesloten.