Activiteiten

Helvoirt, midden in het Van Gogh Nationaal Park en aan een van de Van Gogh fietsroutes gelegen, is een bezoek zeker waard. Hier komen natuur, cultuur en culinair genieten samen. In de omgeving van het dorp is het genieten van bossen, vennen en uitgestrekte velden. In het dorp wandel je langs diverse monumenten en plaatsen die herinneren aan de tijd dat de familie Van Gogh in Helvoirt woonde. En tussendoor of na afloop schuif je aan in een van de gezellige restaurants. Beleef Van Gogh in Helvoirt!

 • WANDEL OP EIGEN HOUTJE DOOR HELVOIRT
  Maak een wandeling door ons charmante dorp om de geschiedenis met de Van Goghs te ontdekken. Onderweg staan informatiepanelen op plekken die herinneren aan de tijd dat de familie Van Gogh in Helvoirt woonde.
  Kijk hier voor de plattegrond met informatiepanelen
  .
 • WANDELBOEKJE VINCENT EN HELVOIRT
  Ontdek de familie Van Gogh, de kerk, de huizen en de landschappen die hij schilderde en waarover hij schreef aan de hand van het wandelboekje ‘Van Gogh in Helvoirt‘. De wandeling is ca. 3 km lang en komt langs de Van Gogh Monumenten en plekken die voor Vincent zo geliefd waren. Deze wandeling start vanaf de Nicolaaskerk in Helvoirt. 
  Prijs € 3,50 per boekje. Verkrijgbaar bij Mitra Slijterij Pijnenburg, HelvoirThuis of te bestellen via info@vangoghhelvoirt.nl
  .
 • WANDELEN MET EEN GIDS
  Maak je bezoek aan Helvoirt compleet door te wandelen met een gids (in het Nederlands). Je wordt meegenomen in het verhaal van de familie Van Gogh, bezoekt de Van Gogh monumenten en ondertussen kun je genieten van het mooie dorp. 
  De wandeling is 1,5 km lang en duurt ca. 1,5 uur.
  • open wandelingen met gids op diverse zondagen in 2024:
   • zondag 17 maart 2024 om 14.00 uur 
   • zondag 21 april 2024 om 14.00 uur
   • zondag 26 mei 2024 om 14.00 uur
   • zondag 23 juni 2024 om 14.00 uur
   • zondag 14 juli 2024 om 14.00 uur
   • zondag 11 augustus 2024 om 14.00 uur
   • zondag 15 september 2024 om 14.00 uur
   • zondag 13 oktober 2024 om 14.00 uur
   • Wandel je mee? Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@vangoghhelvoirt.nl  (€ 7,50 p.p.). Eventueel te combineren met een koffie- of theearrangement à € 6,00 p.p. (1 kopje koffie of thee met versgebakken appeltaart* na afloop bij restaurant LOTS). *of vergelijkbaar indien niet voorradig                                                                                        
  • Groepswandeling met gids (families, bedrijfsuitjes e.d.)
   Prijs: € 7,50 p.p. (minimaal 6 personen)
   De maximale groepsgrootte (per groep) is 12 personen.
   Deze wandeling is te boeken via info@vangoghhelvoirt.nl en is te combineren met een koffie- of theearrangement à € 6,00 p.p. (1 kopje koffie of thee met versgebakken appeltaart na afloop bij restaurant LOTS).  
   .
 • SPEUREN NAAR VAN GOGH (VOOR KINDEREN)
  Vind jij wandelen en speuren leuk én wil jij meer te weten komen over Vincent van Gogh? Dan is de speurtocht echt iets voor jou! Tijdens deze tocht maak je opdrachten en verzamel je letters. En ondertussen kom je langs plekjes die door Vincent erg geliefd waren. De speurtocht start vanaf het Toeristisch Informatiepunt, is 2,5 km lang en geschikt voor kinderen vanaf +/- 6  jaar.
  Prijs: € 3,00 per stuk

Kijk hier voor de verkooppunten van het wandelboekje en speurtocht.
.

 • VAN GOGH NATIONAAL PARK WANDELROUTE 
  Helvoirt is voor Vincent een plek van verlangen naar zijn familieleven en de Brabantse natuur. Deze wandelroute van 15 kilometer neemt je mee door het Brabantse landschap en de plekken waar de familie van Vincent van Gogh heeft gewoond en waar Vincent heeft gewandeld. De route begint in het dorp en gaat verder door bossen, open weidegebieden en voorbij vennen.  
 • VAN GOGH FIETSROUTE HELVOIRT
  Fiets door het Brabantse landschap dat Van Gogh zo geïnspireerd heeft en bezoek de Helvoirtse Van Gogh Monumenten. Dichterbij Vincent kun je niet komen!

  GERELATEERDE LINKS

Van Gogh Brabant

Musea
Het Noordbrabants Museum

Overnachten
Hotel en Brasserie Guldenberg
B&B Bij ons Achter 
B&B Vroomm
B&B Tussen Broek en Duin

Workshops
Galerie Atelier Boerderij ’t Klein Laar

Eten en drinken
LOTS
Brasserie De Heeren

In de buurt
Boerderijwinkel Ons Jos
Vestingfietsen, vestingvaren en meer …

Reacties zijn gesloten.