Activiteiten

Helvoirt, midden in het Van Gogh Nationaal Park en aan een van de Van Gogh fietsroutes gelegen, is een bezoek zeker waard. Hier komen natuur, cultuur en culinair genieten samen. In de omgeving van het dorp is het genieten van bossen, vennen en uitgestrekte velden. In het dorp wandel je langs diverse monumenten en plaatsen die herinneren aan de tijd dat de familie Van Gogh in Helvoirt woonde. En tussendoor of na afloop schuif je aan in een van de gezellige restaurants. Beleef Van Gogh in Helvoirt!

 • WANDEL OP EIGEN HOUTJE DOOR HELVOIRT
  Maak een wandeling door ons charmante dorp om de geschiedenis met de Van Goghs te ontdekken. Onderweg staan informatiepanelen op plekken die herinneren aan de tijd dat de familie Van Gogh in Helvoirt woonde.
  Kijk hier voor de plattegrond met informatiepanelen
  .
 • WANDELROUTE VINCENT EN HELVOIRT
  In de brochure ‘Beleef Van Gogh in Helvoirt‘ staat de geschiedenis van het dorp met de schilder beschreven. Hierin is ook een 3 km lange wandeling opgenomen die je onder andere langs de Van Gogh monumenten voert. Deze wandeling start vanaf het Toeristisch Informatiepunt in het HelvoirThuis.
  Prijs: € 4,50 per stuk
  .
 • WANDELEN MET EEN GIDS
  Maak je bezoek aan Helvoirt compleet door te wandelen met een gids. Je wordt meegenomen in het verhaal van de familie Van Gogh, bezoekt de Van Gogh monumenten en ondertussen kun je genieten van het mooie dorp. Een aanrader voor familie, vrienden of bedrijven.
  De wandeling is 3 km lang en duurt 1,5 – 2 uur
  Prijs: € 7,50 p.p. (minimaal 10 personen of minimumprijs € 75)
  Deze wandeling is te boeken via info@vangoghhelvoirt.nl en is te combineren met een koffie- of theearrangement.  
  .
 • SPEUREN NAAR VAN GOGH (VOOR KINDEREN)
  Vind jij wandelen en speuren leuk én wil jij meer te weten komen over Vincent van Gogh? Dan is de speurtocht echt iets voor jou! Tijdens deze tocht maak je opdrachten en verzamel je letters. En ondertussen kom je langs plekjes die door Vincent erg geliefd waren. De speurtocht start vanaf het Toeristisch Informatiepunt, is 2,5 km lang en geschikt voor kinderen vanaf +/- 6  jaar.
  Prijs: € 3,00 per stuk

Kijk hier voor de verkooppunten van de brochure en speurtocht.


GERELATEERDE LINKS

Musea
Het Noordbrabants Museum

Overnachten
Hotel en Brasserie Guldenberg
B&B Bij ons Achter 
B&B Vroomm
B&B Tussen Broek en Duin

Workshops
Galerie Atelier Boerderij ’t Klein Laar

Eten en drinken
Brasserie Het Verlangen
LOTS
De Heeren Janssen
De Pieper

In de buurt
Boerderijwinkel Ons Jos
Vestingfietsen, vestingvaren en meer …
Bossche Locals – cuisine en cultuur

 

Reacties zijn gesloten.