De langste Sterrennacht van Nederland in Helvoirt?

Als het aan de Helvoirtse Els Knoope ligt dan wordt op de betonnen wand langs het spoor in Helvoirt, die nu dienst doet als geluidswal en enkel door graffitiliefhebbers wordt geadoreerd, de langste Sterrennacht van Nederland aangebracht.

Al wandelend langs de betonnen muur kreeg Els dit idee: een afbeelding van Vincent van Goghs Sterrennacht op het bovenste gedeelte van de geluidsmuur. De straten in de woonwijk die achter deze wand liggen dragen al namen van bekende schilderijen van Van Gogh. Een afbeelding van een van de schilderijen zou een mooie aanvulling hierop zijn.

Wij zien het al helemaal voor ons: een lange Sterrennacht. Misschien wel de langste van Nederland? Of van de wereld? En als de sterren ook nog zouden kunnen flonkeren (bijvoorbeeld op zonne-energie) dan is het plaatje toch helemaal compleet!

Blijven het dromen of wordt het werkelijkheid?

Sterrennacht Vincent van Gogh Helvoirt
De Sterrennacht (Vincent van Gogh, 1889)
Museum of Modern Art, New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *