Geschiedenis

Van-Gogh-Helvoirt-Vincent_01Helvoirt kent een rijke historie als het gaat om Vincent van Gogh. Hoewel hij er niet zelf heeft gewoond staan vele leden van de familie Van Gogh in het Helvoirtse bevolkingsregister ingeschreven. Vast staat wel dat Vincent diverse malen in Helvoirt is geweest. Dit blijkt uit enkele citaten uit zijn brieven van 17 maart 1873, gericht aan zijn broer Theo:

“Als ik maar enigszins kan, ga ik met Paschen naar Helvoirt. (…) Als ik iets naders hoor over mijn naar Helvoirt gaan, schrijf ik het je dadelijk; ik zou het heel aardig vinden als we op dezelfde dag kwamen. Adieu.”

30 april 1874, vanuit Londen:
“als men waarachtig van de natuur houdt, dan vindt men het overal mooi, maar toch verlang ik soms zoo naar Holland en vooral naar Helvoirt.”

Bent u nieuwsgierig naar de verbintenis, geschiedenis en raakvlakken die Vincent van Gogh met Helvoirt heeft? Laat u door ons meenemen in een boeiend verhaal. In de brochure ‘Beleef Van Gogh in Helvoirt’ staat de historie van dit dorp met de schilder beschreven. Ook is er een wandeling in opgenomen langs alle plekken die bij Vincent zo geliefd waren.

De brochure is verkrijgbaar bij het Van Gogh informatiecentrum in het HelvoirThuis, bij Mitra Slijterij Pijnenburg en VVV Guldenberg (allen in Helvoirt) en kost € 4,50.

Reacties zijn gesloten.