Van Gogh wandelroute in Helvoirt weer compleet

Al enkele jaren staan er in Helvoirt informatiepanelen op plaatsen die herinneren aan de tijd dat de familie Van Gogh in het dorp woonde. Onder andere bij de Hervormde Kerk, de Protestantse begraafplaats en het woonhuis van de tantes van Vincent van Gogh zijn deze panelen te vinden. Bij het woonhuis van de tantes, aan de Oude Rijksweg in Helvoirt, stond een paneel dat naar huize Rosen Haeghe verwees. Huize Rosen Haeghe had wel een link met de Van Goghs, maar stond niet op deze plek. De tekst op het nieuwe paneel verwijst wel naar de villa aan de Oude Rijksweg nummer 34 waar de vrijgezelle tantes Antje, Doortje en Mietje van Gogh woonden.

Onlangs is ook het grafmonument van Johannes van Gogh, een oom van Vincent, gerestaureerd. Met de restauratie van het grafmonument, wat in opdracht van de gemeente Haaren is uitgevoerd, en het vervangen van het informatiepaneel is de wandelroute weer helemaal up to date.

Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Helvoirt met de Van Goghs is de brochure ‘Beleef Van Gogh in Helvoirt’ verkrijgbaar. In deze brochure is achterin een wandelroute door het dorp opgenomen. Verkoop via het VVV/Van Gogh informatiecentrum en Mitra Slijterij Pijnenburg in Helvoirt.

Van Gogh informatiepaneel wandelroute Helvoirt
Het vernieuwde informatiepaneel aan de Oude Rijksweg 34 in Helvoirt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *