Huis tantes Van Gogh in ‘The Art of Living’

Het statige woonhuis van de tantes Antje, Doortje en Mietje van Gogh staat deze maand in het magazine The Art of Living.

De grond waarop dit huis werd gebouwd werd door de familie Van Gogh gekocht van de jonkheren van Zwijnsbergen in 1874. Zij waren drie broers die behalve op het kasteel, ook in Villa Jaglust en het tegenovergelegen landgoed Mariënhof woonden. De familie van Gogh was goed met hen bevriend. De straat heette toen nog de Keiweg. Het huis werd gebouwd voor de drie ongetrouwde zussen van dominee van Gogh: Antje, Doortje en Mietje. Doortje en Antje zouden hier ook overlijden en begraven worden op de lokale protestantse begraafplaats.
Het huis heeft een ruime tuin waarvoor ook de dominee zelf de handen uit de mouwen gestoken heeft. Uiteindelijk zou dit huis, dat gebouwd werd als dank aan de drie zussen voor de goede zorgen voor hun bejaarde vader, in de familie blijven tot november 1894 toen Mietje van Gogh het verkocht en naar Rotterdam (Kralingen) vertrok.

Onlangs is het huis gerenoveerd en heeft een moderne twist gekregen. Een leuke gelegenheid om even binnen te kijken in dit huis met een hele bijzondere geschiedenis

Foto: The Art of Living

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *