Italiaanse belangstelling voor Van Gogh in Helvoirt

Italiaanse journalisten belangstelling Van Gogh erfgoed Helvoirt

Gisteren mochten we in Helvoirt 2 enthousiaste journalistes ontvangen van het tv programma ‘Alle falde del Kilimangiaro’ van de Italiaanse tv zender RAI3. Zij waren geĆÆnteresseerd in het erfgoed wat Vincent van Gogh in Brabant heeft achtergelaten. Daarbij mocht Helvoirt natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben hen de 3 officiĆ«le Van Gogh monumenten laten zien. Ook de nieuwe Van Gogh fietsroute, die tussen 2 van deze monumenten loopt, kreeg volop aandacht.

Na het bezoek aan ons dorp zijn ze nog naar de Loonse- en Drunense Duinen gegaan om opnamen te maken van het natuurschoon daar. Deze natuur en het landschap zijn vergelijkbaar met het landschap wat Vincent kende uit zijn jeugd en waar hij graag over schilderde.

Reacties zijn gesloten.