Er kan gewandeld worden!

Trek je er graag te voet op uit? Dan hebben we leuk nieuws! Rondom het thema Van Gogh kan er volop gewandeld worden in en rondom Helvoirt.

Van Gogh Nationaal Park wandelroute
Onlangs is de Van Gogh Nationaal Park wandelroute in Helvoirt geopend door de wethouders Marc du Maine en Yvonne Vos, samen met de directeur van Van Gogh Brabant, Frank van den Eijnden. Een prachtige wandeling van 15 km lang, die midden in het dorp bij de Heilige Nicolaaskerk start en daarna verder de natuur intrekt. De wandelroute neemt je mee door het Brabantse landschap en naar de plekken waar Vincent heeft gewandeld. 

Wandelingen met gids door het dorp
Wandel mee met onze gids en ontdek Vincents familie, de kerk, de huizen, het geloof en de landschappen die hij schilderde en waarover hij schreef. Deze wandeling is normaal gesproken bedoeld voor groepen, maar op enkele zondagen per jaar kan iedereen hierbij aansluiten. De wandelingen starten op de volgende zondagen om 14.00 uur vanaf het parkje bij de Hervormde kerk:
Zondag 23 juli 2023 
Zondag 13 augustus 2023
VOL
Zondag 17 september 2023 VOL
Zondag 15 oktober 2023
Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@vangoghhelvoirt.nl. De kosten bedragen € 7,50 per persoon. Het is mogelijk om deze wandeling te combineren met een koffie- en theearrangement bij LOTS (bij aanmelding graag aangeven).

Nieuw wandelboekje Van Gogh in Helvoirt
Vers van de pers is het nieuwe wandelboekje ‘Van Gogh in Helvoirt’. In samenwerking met de gemeente Vught hebben we een handzaam boekje uitgebracht met een rondje door Helvoirt, waarbij je langs plekken komt die voor Vincent van Gogh een belangrijke rol hebben gespeeld. Aan de hand van een routekaartje, interessante achtergrondinformatie en kleurrijke foto’s kom je meer te weten over de tijd dat de Van Goghs in Helvoirt woonden. Het boekje is o.a. verkrijgbaar bij de Toeristische Informatiepunten in de gemeente Vught en bij Mitra Slijterij Pijnenburg. Online bestellen kan ook. Stuur daarvoor een mailtje naar info@vangoghhelvoirt.nl
 

Reacties zijn gesloten.