Cadeau voor Stichting Van Gogh Helvoirt

Tineke van de Laak en Karin Martens van dagbesteding Couleur van de Robert Coppes Stichting overhandigen hun schilderij aan Edwin Pijnenburg van Stichting Van Gogh Helvoirt

Op donderdag 21 oktober 2021 hebben Karin Martens (deelnemer) en Tineke van de Laak (begeleidster) van RCS Dagbesteding Couleur uit Vught dit mooie schilderij overhandigd aan de Stichting Van Gogh Helvoirt.

De Robert Coppes Stichting (RCS) is een kleinschalige stichting die ongeveer 250 mensen die blind of ernstig slechtziend zijn ondersteunen. Zij bieden hen specialistische begeleiding thuis, begeleid wonen, werk en dagbesteding en een revaliderend zorgprogramma: begeleiding en behandeling samen. Dit doen zij in heel Zuid-Nederland. De stichting is vernoemd naar Robert Coppes, die zich al in de vorige eeuw inzette voor blinden in Nederland.

Het schilderij, wat Karin samen met de twee andere deelnemers Jolanda en Annegien van dagbesteding Couleur heeft gemaakt, beeldt het beroemde schilderij ‘Starry Night’ van Vincent van Gogh uit. Het bevat voelelementen die van verschillende materialen zijn gemaakt. Volgens RCS Dagbesteding Couleur staat de schenking van het schilderij aan Van Gogh Helvoirt symbool voor de samenvoeging van Helvoirt bij de gemeente Vught. Extra bijkomstigheid is dat het een leuk presentje is voor de net opgerichte stichting Van Gogh Helvoirt. Een mooi gebaar dus en daarom krijgt het ook een mooi plekje in het Van Gogh informatiecentrum in het HelvoirThuis. Kom daar gerust eens een kijkje nemen en voelen aan het schilderij.


Wil je meer weten over de Robert Coppes Stichting, kijk op https://www.robertcoppes.nl/

Reacties zijn gesloten.