Restauratie grafmonument Johannes van Gogh binnenkort van start

grafmomunument Johannes van Gogh oom Jan Helvoirt graf gemeente Haaren Vught Vincent van Gogh restauratie restauratiewerkzaamheden

Dat een grondige restauratie van het grafmonument van Johannes van Gogh, oom van Vincent van Gogh, nodig is zal menigeen al wel zijn opgevallen. Het bijzondere obeliskvormige grafteken, net buiten de poorten van de protestantse begraafplaats in Helvoirt, vertoont behoorlijke barsten. Om verdere schade, door bijvoorbeeld nachtvorst, te voorkomen is haast geboden.

Na een discussie in de gemeenteraad eind vorig jaar over het wel of geen geld beschikbaar stellen voor de restauratie van het graf van Johannes van Gogh, heeft diezelfde gemeenteraad op donderdag 6 februari van dit jaar alsnog groen licht gegeven.

Vanaf week 15 zal er worden begonnen met de restauratie. Die staat vanuit de gemeente Haaren onder leiding van dorpsnetwerker Frans Smoorenburg en zal een paar maanden gaan duren.

Johannes van Gogh was niet zomaar een oom van Vincent. Hij was ook een vertrouweling van diens vader Dorus (die in Helvoirt preekte van 1871-1875) en een vaak geziene gast in de pastorie. De kinderen Van Gogh waren oomzeggers naar Johannes van Gogh. Deze oom was een hooggeplaatste marineman.

Wij zullen binnenkort meer aandacht besteden aan de persoon Johannes van Gogh en zijn relatie met de leden van de familie Van Gogh in Helvoirt. En natuurlijk houden wij je op de hoogte van de restauratiewerkzaamheden aan zijn graf.

Reacties zijn gesloten.