Speuren naar Van Gogh in de herfstvakantie

Heb je zin om in de herfstvakantie lekker naar buiten te gaan met de (klein)kinderen? Loop dan eens de Van Gogh speurtocht in Helvoirt.

Helvoirt kent een rijke historie als het gaat om Vincent van Gogh. Hij heeft er niet zelf gewoond, maar vele leden van de familie Van Gogh wel. Hierdoor heeft de schilder regelmatig een bezoek gebracht aan het dorp en er mooie schetsen van gemaakt. Er herinneren nu nog veel plekken aan deze tijd zoals de oude hervormvormde Kerk waar zijn vader dominee was en het voormalige woonhuis van het gezin Van Gogh.

Voor kinderen is er een speurtocht die langs de geliefde plekjes van Vincent voert. En ondertussen worden er opdrachten gemaakt en letters gezocht. Na afloop kun je in het Van Gogh informatiecentrum de antwoorden nakijken en ligt er een leuke verrassing klaar.

De speurtocht start vanaf het Van Gogh informatiecentrum in het HelvoirThuis, is 2,5 km lang en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kosten € 3,00 per stuk. Kijk hier voor actuele openingstijden.

Vincent van Gogh speurtocht Helvoirt

Reacties zijn gesloten.