Anita van Hout

‘Passion for printing’ is de allesomvattende beschrijving van mijn werk. Aan de academie voor schone kunsten in Arendonk ben afgestudeerd in tekenkunst en vrije grafiek. Tijdens de grafiekopleiding heb ik de passie gevonden voor de ambachtelijke lithografie (steendruk). Na de opleiding kon ik aan de slag in het atelier van het steendrukmuseum in Valkenswaard alwaar ik demonstraties in steendrukken geef.

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de natuur. De organische vormen en structuren van de plantenwereld zie je terug in mijn lithografisch werk. Ook houd ik mij bezig met ecoprinten. Dus afdrukken maken van plantmateriaal op papier en stoffen als zijde en katoen. Het is altijd weer een verrassing wat daar ontstaat aan vormen en kleuren. De geprinte stoffen laten zich verwerken tot sjaals, kleding en interieur items.
Het is dat wat ik graag wil laten zien tijdens de atelierroute!

Locatie: Broekwal 60, 5268 HD Helvoirt

www.anitavanhout.com

Reacties zijn gesloten.