Enthousiaste kunstenaars en tevreden bezoekers tijdens de Open Atelier Route in Helvoirt

Kunstliefhebbers konden op zondag 11 september bij 9 (amateur)kunstenaars en hobbyisten een kijkje nemen, verspreid over diverse locaties in Helvoirt. Eén kunstenaar exposeerde op een gastlocatie; de oude Dr. Landmanschool aan de Kastanjelaan.

De Open Atelier Route werd georganiseerd door Stichting Van Gogh Helvoirt. Voor de stichting was het de eerste keer dat ze een dergelijke route organiseerden. Daarom hadden ze zich beperkt tot Helvoirt en een oproep aan alle Helvoirtse (amateur)kunstenaars en hobbyisten gedaan om de deuren van hun atelier te openen voor bezoekers. Ook zij die zelf geen eigen of geschikt atelier hadden om bezoekers te ontvangen konden zich aanmelden. Voor hen werd naar passende expositieruimte gezocht.

De organisatie maakte geen onderscheid tussen professionele- en amateurkunstenaars en liet de beoordeling van de kwaliteit van de getoonde werken graag over aan de bezoekers zelf. Deze bezoekers kwamen uit alle windstreken en waardeerden de compactheid van de route. Alle locaties waren in één middag te bezoeken. Ook waren ze positief verrast door de diversiteit en de kwaliteit van wat ze te zien kregen. “Een echte aanrader, volgend jaar gaan we weer”, aldus een enthousiast koppel uit Boxtel. Of de atelierroute er volgend jaar alweer komt is nog niet zeker. Maar dankzij de positieve reacties van de bezoekers en het enthousiasme van de gastvrije kunstenaars zal het in de toekomst zeker een vervolg krijgen.

Reacties zijn gesloten.