Boekpresentatie ‘Vincent was onze broer’ in Helvoirt

De Helvoirtse schrijfster Els Knoope zal op zaterdag 14 september 2019 haar roman ‘Vincent was onze broer’ presenteren. Het boek, waar ze 4 jaar aan heeft gewerkt, vertelt het levensverhaal van de drie zussen van Vincent van Gogh. Het verhaal begint met de verhuizing van de familie Van Gogh naar het dorp Helvoirt. en wordt opvolgend vanuit de 3 zussen verteld. Het speelt zich af in de tijd van 1871, het jaar van de verhuizing, tot en met 1941, het jaar waarin de laatste zus overlijdt.

Om tot deze roman te komen heeft Els vele kranten en weerberichten van die tijd teruggezocht. Ze heeft de locaties waar de zussen, maar ook Vincent, verbleven zelf bezocht en ook de brieven van Vincent van Gogh aan zijn broer Theo zijn een belangrijke bron van inspiratie voor haar verhaal geweest.

Wij zijn trots op onze dorpsgenote en op haar nieuwe roman, die zich onder andere afspeelt in Helvoirt. De boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 14 september van 14.00 tot 16.00 uur in het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30 in Helvoirt.

Nu al nieuwsgierig naar het boek? Kijk dan alvast op www.elsknoope.nl

Reacties zijn gesloten.